Yağmur Suyu Hattı

Bina temeli atıldıktan sonra, donatılar yerleştirilir. Temel donatıları tamamlanırken, aynı zamanda bina etrafında yer alacak olan rögar yerleri de belirlenmiş olur. Donatıların arasında, temel döşemesinden pimaş borular, zemine doğru uzatılır. Pimaş borularının bağlanması için rögar yapısı inşa edilir. Tüm bu sistem, daha önceden hazırlanmış olan yağmursuyu projesine göre tasarlanır.

Piyasada hazır olarak satılan prefabrik baca elemanları ile tüm temel etrafında ve projesine göre rögar imalatı yapılır. Eskiden kalıp sistemine göre oluşturulurdu. Kalıp sistemine göre oluşturulan rögarlarda homojen bir yapı olmadığından dolayı, çatlama ve kırılma meydana geliyordu. Prefabrik betonla imal edilenlerde ise nispeten bu sorunlar yok denecek kadar azdır.

Tüm bacalar 200 milimetre koruge ya da beton borularla birbirine bağlanır. Boru için yatak kazısı yapılırken belirli bir eğim verilir. Boruların altına ise çökme ya da toprak yükünden etkilenmemesi için yumuşak kum ve çakıl serilir. Böylece boru toprak yükünden ve yağıştan etkilenmemiş olur.

Yukarıda anlattığımız tüm sistem, en yakında şehir şebekesine ait olan bacaya bağlanır. Bağlantı yapılırken yol ve elektrik direği gibi unsurlar dikkate alınır.

Böylece tüm binanın yağmursuyu sistemi hazırlanmış olur.

https://gundogdultd.com.tr/wp-content/uploads/2020/09/hexagon-white-small.png
https://gundogdultd.com.tr/wp-content/uploads/2021/03/yagmur-suyu-1280x1280.jpg
https://gundogdultd.com.tr/wp-content/uploads/2021/03/hexagon-red-huge.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image